THE FUNDAMENTALS

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια μπουκάλια Famous Grouse απολαμβάνονται παγκοσμίως. Τι κάνει όμως το Grouse τόσο διάσημο; Έχουμε αποστάξει την ουσία του Famous Blend στις τέσσερις αρχές μας:

Foundation
Finest
Flavour και
Fusion

Μάθε περισσότερα για αυτές παρακάτω.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Εμείς, οι άνθρωποι πίσω από το The Famous Grouse, είμαστε αφοσιωμένοι στην ιδέα ότι στη ζωή δεν αξίζει να κυνηγάς τη φήμη – αλλά να κάνεις το σωστό. Αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι πραγματικά καλά, η φήμη θα ακολουθήσει.

Αυτή η φιλοσοφία είναι και η ψυχή του brand μας από το 1800. Ο ιδρυτής μας Matthew Gloag, αναζήτησε τους καλύτερους συνεργάτες και προμηθευτές, με το ιδανικό blend κατάρτισης και αυθεντίας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν το Grouse brand. Το όραμα του ήταν απλό: να φτιάξουν το καλύτερο blended whisky.

Με το πέρασμα του χρόνου το brand κέρδισε τόση φήμη που μετονομάστηκε σε «The Famous Grouse». Σήμερα, πατάμε ακόμα γερά στις παραδόσεις μας. Σίγουρα, εξελιχθήκαμε, αλλά οι τέσσερις βασικές αρχές μας, τα «Four Fundamentals» παραμένουν ίδια.

Ακόμα συλλέγουμε τους καλύτερους σπόρους κριθαριού, αγνό Σκωτσέζικο νερό και προσεκτικά παλαιωμένα sherry και bourbon βαρέλια, για να δημιουργήσουμε τη μοναδικά πλούσια, ολοκληρωμένη και γλυκιά γεύση του whisky μας.

Ένα whisky που είναι Famous For A Reason σε όλο τον κόσμο.

FOUNDATION

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Το αγαπημένο whisky της Σκωτίας δημιουργήθηκε το 1897 από τον Mathew Gloag, του οποίου η υπογραφή είναι ακόμα τυπωμένη επάνω σε κάθε φιάλη του Famous Grouse σήμερα. Ο Matthew γεννήθηκε μέσα στο εμπόριο – ο παππούς του, Matthew και εκείνος, ίδρυσε την οικογενειακή επιχείρηση οίνου και ποτών στο Perth το 1835, και ο θείος του, William, ξεκίνησε το blend του whisky το 1860.

Το σπίτι μας είναι σήμερα το αποστακτήριο Glenturret στο Crieff – το αρχαιότερο ακόμα εν λειτουργία αποστακτήριο στη Σκωτία- και ακόμα ακολουθούμε τις αρχές του Matthew Gloag με συνέπεια, σεβασμό και πάθος σε ό,τι κάνουμε.

FINEST

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ WHISKY ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το whisky μας είναι κάτι περισσότερο από τα επιμέρους στοιχεία του. Αλλά κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι και το καλύτερο. Κριθάρι, νερό, επιλεγμένα βαρέλια και έμπειρα χέρια – όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας συστατικά του blend μας. Κάθε πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε είναι προσεκτικά επιλεγμένη. Συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας εδώ και πολλές γενιές και μοιραζόμαστε την αφοσίωσή μας στην απόλυτη ποιότητα.

Όσο για τα βαρέλια που αποδίδουν αυτόν τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα στο whisky μας, φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Για την ακρίβεια, παρακολουθούμε την παραγωγή των πρώτων υλών – τη διαδικασία καλλιέργειας του κριθαριού και την κατασκευή των βαρελιών – από την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι μόνο μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των συστατικών που χρησιμοποιούμε στο whisky μας.

FLAVOUR

ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΑΡΕΛΙΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ WHISKY ΜΑΣ

Ο ευρωπαϊκός δρυς που χρησιμοποιείται στα βαρέλια Sherry και ο αμερικάνικος δρυς στα Bourbon βαρέλια εγγυώνται ότι κάθε σταγόνα θα είναι γεμάτη γεύση. Κάθε βαρέλι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και προσθέτει τις δικές του διακριτικές νότες χαρακτήρα στα whiskies που συνδυάζονται στο Famous Grouse. Συνδυάζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά που προσδίδει το κάθε βαρέλι, δημιουργούμε ένα whisky που το χαρακτηρίζει η πολυπλοκότητα στη γεύση και η έντονη επίγευση.

Η τεχνική των βαρελιών μας είναι σημαντική και ένας από τους λόγους που το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο σε κάθε σταγόνα. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε διαφορετικά.

FUSION

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ BLENDING

Το να δημιουργήσεις ένα κορυφαίο blended whisky –το αγαπημένο της Σκωτίας- δεν είναι μαγικό. Είναι μια διαδικασία που εγγυάται ότι τα καλύτερα malt και grain whiskies θα επιλεχθούν για να δημιουργήσουν το μοναδικό μας blend.

Η τέχνη του blending malt και grain whiskies είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Κάθε χαρακτηριστικό των whiskies που αναμιγνύουμε περνάει τη διαδικασία, που λέγεται «πάντρεμα», το οποίο βοηθάει στην αποφυγή του αναγκαστικού φιλτραρίσματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα whisky που είναι τόσο διαυγές και λαμπερό όσο τα άλλα, αλλά που διατηρεί τις μυστηριώδεις νότες και την απαλή ολοκληρωμένη γεύση που το φιλτράρισμα θα αφαιρούσε.

Αυτή είναι μια ένωση συστατικών και δεξιοτήτων – της τέχνης του blender, του βαρελοποιού και του αποστακτή, του malt κριθαριού, του χρόνου, της θερμοκρασίας και του ξύλου στη διαδικασία ωρίμανσης και παντρέματος.

Το αποτέλεσμα είναι Famous… The Famous Grouse!